Rolfstone: het merk dat je moet kennen

Geplaatst op 12-04-2023

Categorie: Electronica

rolfstone koptelefoon

Als je op zoek bent naar een koptelefoon van hoge kwaliteit, dan ben je misschien wel bekend met merken als Bose, Sony, of Sennheiser. Maar heb je al eens gehoord van Rolfstone? Dit relatief nieuwe merk heeft inmiddels flink aan de weg getimmerd met hun hoogwaardige koptelefoons. In dit artikel gaan we dieper in op het merk Rolfstone en waarom het de moeite waard is om in de gaten te houden.

De geschiedenis van Rolfstone

Het bedrijf Rolfstone is opgericht door een groep enthousiaste muziekliefhebbers in Stockholm, Zweden. De oprichters wilden koptelefoons ontwerpen die niet alleen fantastisch klinken, maar ook nog eens comfortabel zitten en er goed uitzien. Na jaren van onderzoek en ontwikkeling werd in 2019 de eerste koptelefoon van Rolfstone op de markt gebracht: de Rolfstone Nova.

De Rolfstone Nova

De Rolfstone Nova is een draadloze over-ear koptelefoon met actieve ruisonderdrukking (ANC). Het geluid is van hoge kwaliteit, met diepe bastonen en heldere hoge tonen. Dankzij de zachte oorkussens en de lichte hoofdband zit de koptelefoon bovendien zeer comfortabel, zelfs bij langdurig gebruik. De batterij gaat tot wel 24 uur mee, zodat je de hele dag kunt genieten van je favoriete muziek.

Andere producten van Rolfstone

Na het succes van de Rolfstone Nova heeft het merk niet stilgezeten. Er zijn inmiddels meerdere producten op de markt gebracht, waaronder de Rolfstone Freedom, de Rolfstone Focus Pro en de Rolfstone Bold. De Freedom is een draadloze in-ear koptelefoon met een zeer lange batterijduur van maar liefst 40 uur. De Bold is een draadloze on-ear koptelefoon met een opvallend design en een batterijduur van 25 uur.

Waarom kiezen voor Rolfstone?

Er zijn natuurlijk al veel gevestigde merken op de markt als het gaat om koptelefoons. Waarom zou je dan kiezen voor Rolfstone? Allereerst staan de koptelefoons van Rolfstone bekend om hun uitstekende geluidskwaliteit en comfort. Maar er is meer. Rolfstone hecht veel waarde aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo zijn de koptelefoons van Rolfstone gemaakt van hoogwaardige materialen die lang meegaan en zijn de verpakkingen gemaakt van gerecycled materiaal.

Bovendien is het merk transparant over de productie van de koptelefoons. Op de website van Rolfstone kun je precies zien waar de koptelefoons worden geproduceerd en onder welke omstandigheden. Dit is een belangrijk aspect voor mensen die graag bewuste keuzes maken als het gaat om hun aankopen.