Wat is NANA thee?

Geplaatst op 12-04-2023

Categorie: Eten en drinken

Ben jij op zoek naar een nieuwe theesoort om uit te proberen? Dan is nana thee misschien wel iets voor jou! Nana thee is een populaire theesoort die veel gedronken wordt in verschillende delen van de wereld. Maar wat is nana thee nu eigenlijk? In dit artikel ga ik je alles vertellen wat je moet weten over deze verrassende theesoort.

Wat is nana thee?

Nana thee is een muntthee die gemaakt wordt van de gedroogde bladeren van de Nana-muntplant. Deze plant komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied, maar wordt tegenwoordig op veel plaatsen in de wereld gekweekt. De bladeren van de plant worden geoogst en gedroogd, waarna ze gebruikt kunnen worden om thee van te zetten.

De geschiedenis van nana thee

Nana thee is al eeuwenlang populair in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het werd traditioneel gedronken als een manier om af te koelen in de warme zomers. Tegenwoordig wordt nana thee over de hele wereld gedronken en is het een populaire alternatief voor koffie en andere cafeïnehoudende dranken.

Hoe maak je nana thee?

Het maken van nana thee is erg eenvoudig. Hieronder vind je een korte handleiding:

De gezondheidsvoordelen van nana thee

Naast dat nana thee lekker is, heeft het ook verschillende gezondheidsvoordelen. Zo wordt het vaak gebruikt om te helpen bij spijsverteringsproblemen, zoals een opgeblazen gevoel en misselijkheid. Daarnaast kan het helpen om de symptomen van verkoudheid en griep te verminderen. Het bevat namelijk een hoog gehalte aan vitamine C en antioxidanten.

Waar koop je nana thee?

Nana thee is verkrijgbaar bij de meeste thee- en koffiewinkels en is ook online te bestellen. Het is meestal niet erg duur en wordt verkocht in verschillende formaten en verpakkingen. Ikzelf koop graag deze variant bij HoT.