Welke kaartspelletjes zijn het meest populair in Nederland?

Geplaatst op 12-04-2023

Categorie: Hobby en vrije tijd

Ben je op zoek naar een leuke manier om de avond door te brengen met vrienden of familie? Dan zijn kaartspelletjes een goede optie! Nederlanders zijn dol op kaartspelletjes en er zijn tal van verschillende spellen waar je uit kunt kiezen. Maar welke kaartspelletjes zijn eigenlijk het meest populair in Nederland? In dit artikel ga ik daar dieper op in.

Klaverjassen

Als we het hebben over kaartspelletjes die populair zijn in Nederland, dan is klaverjassen zonder twijfel één van de bekendste en meest gespeelde spellen. Dit spel wordt gespeeld met vier personen en het doel is om zoveel mogelijk punten te scoren door slagen te halen en troeven te spelen. Klaverjassen is een spel dat vaak in kroegen en clubs gespeeld wordt, maar ook thuis met vrienden of familie gespeeld kan worden.

Bridge

Bridge is een ander populair kaartspel in Nederland. Het wordt vaak gespeeld door wat oudere mensen, maar ook jongere generaties beginnen het spel te ontdekken. Het is een strategisch spel waarbij je samen met je partner moet proberen zoveel mogelijk slagen te halen. Bridge wordt vaak gezien als een intellectueel spel en wordt vaak op een hoger niveau gespeeld.

Poker

Poker is een kaartspel dat de afgelopen jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen. Het wordt niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld gespeeld. Bij poker draait het om het maken van de beste combinatie kaarten en het inschatten van de kansen van je tegenstanders. Er zijn veel verschillende varianten van poker, zoals Texas Hold'em en Omaha, en het spel kan zowel live als online gespeeld worden. Er zijn speciale poker-speelkaarten met grote indexes, maar je kan een gewoon kaartspel ook gebruiken.

kaartspelletjesHartenjagen

Hartenjagen is een eenvoudig kaartspel dat vooral onder jongeren populair is. Het wordt vaak gespeeld tijdens schoolpauzes of in de kroeg. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk punten te vermijden en de hartentroef te winnen. Het spel kan met twee tot zes personen gespeeld worden en is een leuke manier om de tijd door te brengen.

Patience

Patience is een kaartspel dat je alleen kunt spelen en dat vooral bekend is van de Windows-computers. Het doel is om alle kaarten op volgorde te leggen en het spel uit te spelen. Patience is een rustgevend spel en kan ook een goede manier zijn om je hersenen te trainen.

Andere populaire kaartspellen

Naast de eerder genoemde kaartspellen zijn er nog tal van andere spellen die populair zijn in Nederland. Zo wordt er bijvoorbeeld veel Rikken gespeeld, vooral in het zuiden van het land. Daarnaast zijn er nog spellen als Pesten, Lama, Uno, en Bridge 2000 die veel gespeeld worden.