Wat maakt Rimowa bagage zo uniek?

Geplaatst op 12-04-2023

Categorie: Reizen en recreatie

Als je op zoek bent naar kwalitatieve bagage die er stijlvol uitziet en jarenlang meegaat, dan is Rimowa de perfecte keuze. Deze Duitse fabrikant heeft al meer dan een eeuw ervaring in het maken van bagage van de hoogste kwaliteit. Maar wat maakt Rimowa bagage zo uniek? In dit artikel zullen we ingaan op enkele van de eigenschappen die Rimowa zo speciaal maken.

Duurzaamheid

Rimowa bagage is ontworpen om lang mee te gaan. Het materiaal dat wordt gebruikt voor de schaal van de koffer is polycarbonaat, wat bekend staat om zijn duurzaamheid. Het is bestand tegen krassen en barsten en kan zelfs een val overleven. Rimowa heeft ook een eigen aluminium-magnesiumlegering ontwikkeld die wordt gebruikt voor sommige van hun premium modellen. Dit materiaal is lichtgewicht en tegelijkertijd zeer sterk en duurzaam.

rimowa bagageDesign

Het ontwerp van Rimowa koffers is onmiskenbaar en kenmerkt zich door een minimalistische en tijdloze stijl. De koffers hebben een gestroomlijnde look en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder zilver, zwart en roségoud. Een van de meest opvallende kenmerken van Rimowa is de groeven op de schaal van de koffer. Dit is niet alleen een esthetische keuze, maar zorgt ook voor extra stabiliteit en maakt het gemakkelijker om meerdere koffers op elkaar te stapelen.

Functionaliteit

Rimowa is niet alleen stijlvol en duurzaam, maar ook zeer functioneel. De koffers zijn lichtgewicht en gemakkelijk te manoeuvreren dankzij de vier wielen die 360 graden kunnen draaien. Rimowa biedt ook verschillende maten en compartimenten voor al uw spullen, en sommige modellen zijn zelfs uitgerust met een uitneembare toilettas. Bovendien hebben sommige koffers een digitaal scherm waarop u de gewichtsinformatie van uw bagage kunt zien, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over overbagage.

Heritage

Rimowa is een bedrijf met een rijke geschiedenis. Het werd opgericht in 1898 in Keulen, Duitsland, en heeft een lange traditie van het maken van kwaliteitsvolle bagage. Het bedrijf werd overgenomen door LVMH in 2017, maar behoudt nog steeds zijn Duitse roots en vakmanschap. Het merk heeft ook een aantal iconische samenwerkingen gehad met beroemdheden en merken, waaronder Supreme en Off-White.

Customization

Als je op zoek bent naar een gepersonaliseerde koffer, dan is Rimowa de juiste keuze. Het bedrijf biedt de mogelijkheid om uw koffer te personaliseren met initialen of zelfs met uw eigen ontwerp. Rimowa heeft ook een aantal limited edition-modellen uitgebracht, waaronder samenwerkingen met artiesten en merken, en biedt ook seizoensgebonden kleurencollecties aan.